Ministarstvo branitelja darivalo djecu iz višečlanih obitelji

Uvažavajući potrebu za osiguravanjem ravnopravnog pristupa višečlanih obitelji društvenim resursima i smanjivanjem rizika njihove dugoročne socijalne isključenostpri Ministarstvu obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnostu razdoblju od 2004. godine do danas, pokrenut je poseban program dodjele besplatnih udžbenika.

Uvažavajući potrebu za osiguravanjem ravnopravnog pristupa višečlanih obitelji društvenim resursima i smanjivanjem rizika njihove dugoročne socijalne isključenosti, pri Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u razdoblju od 2004. godine do danas, pokrenut je poseban program dodjele besplatnih udžbenika. Programom dodjele besplatnih udžbenike za 2006./2007. godinu obuhvaćeno je 369 obitelji, za 1210 djece osigurani su besplatni udžbenici, od toga za 868 osnovnoškolaca i 342 djece srednjoškolske dobi.

Vezano uz realizaciju drugih planiranih programskih aktivnosti u 2006. godini, usmjerenih socijalnom osnaživanju višečlanih obitelji, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pristupilo je provedbi Programa novčanog darivanja djece iz višečlanih obitelji povodom nadolazećih blagdana (blagdana Sv. Nikole i Božića). Za provedbu ovog projekta, potrebna sredstva osigurana su proračunom u 2006. godini u iznosu od 514.602,00 kuna za 1.012 djece iz 159 višečlanih obitelji. Programom Ministarstva u 2006. godini koji se odnosi na novčano darivanje djece povodom božićnih blagdana, obuhvaćene su višečlane obitelji koje za osmero ili više djece koriste pravo na doplatak za djecu, odnosno njihova djeca do dvanaeste godine života. Vezano uz načine realizacije ovog Programa koji je u tijeku, novčani dar za djecu isplaćuje se neposredno, pojedinačnom uplatom na tekući račun ili štednu knjižicu roditelja ili skrbnika, a prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Predviđeno je da isplate za svu djecu iz višečlanih obitelji budu izvršene do kraja ovog tjedna.



Pisane vijesti