Ministri Ostojić i Vrdoljak s gradonačelnikom londonskog Citya

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministri_ostojic_i_vrdoljak_s_gradonacelnikom_londonskog_citya.jpg

Gradonačelnik londonskog Citya David Wooton, koji boravi u posjetu Hrvatskoj, nakon sastanka s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem, sastao se u Banskim dvorima i s ministrom turizma Veljkom Ostojićem i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Ivanom Vrdoljakom. Razgovarali su o investicijskim projektima te, s tim u vezi, procesu uklanjanja barijera i olakšavanja dobivanja potrebnih dozvola.

Ministar Ostojić osvrnuo se na mogućnosti ulaganja britanskih investitora u turističke projekte u Hrvatskoj te je predstavio Katalog investicija u kojem se nalaze informacije o 13 trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu koja će se privatizirati tijekom sljedeće dvije godine. „Osim Kataloga investicija, u Hrvatskoj postoje i mnogobrojne mogućnosti za greenfield te brownfield investicije, koje čini bivša vojna imovina i koju se želi staviti u turističku funkciju. Investicijske mogućnosti u hrvatski turizam prilika su za i britansku i hrvatsku ekonomiju. Hrvatska je investicijski vrlo atraktivna zemlja, stoga, pozivam britanske investitore da iskažu interes za ulaganje u Hrvatsku“, naglasio je Ostojić.

Hrvatska Vlada čini sve kako bi se olakšao proces ostvarenja investicija te sva ministarstva surađuju u stvaranju povoljnog investicijskog okvira, rečeno je na sastanku. Sugovornici su se složili da je potrebno ubrzati proces izdavanja građevinskih i ostalih potrebnih dozvola pa je ministar Vrdoljak govorio o planu Vlade da u sljedećim mjesecima izmijeni sustav izdavanja dozvola i time olakša dolazak ulagača i ostvarenje investicija u Hrvatskoj. „Nov način izdavanja dozvola velik je posao, no sustav je uspostavljen. Zbog bolje provedbe, od samog početka uključujemo i ostala ministarstva“, kazao je ministar. Razgovaralo se i o projektu obnavljanja starih gradskih jezgri hrvatskih gradova, za što su britanski investitori iskazali poseban interes, pa je dogovorena i daljnja suradnja u tome području kroz sastanke i razmjenu iskustava.



Pisane vijesti