Prvi potpredsjednik Čačić prezentirao gradonačelniku londonskog Cityja Woottonu projekte u javno-privatnom partnerstvu i energetici

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/prvi_potpredsjednik_cacic_prezentirao_gradonacelniku_londonskog_cityja_woottonu_projekte_u_javno_privatnom_partnerstvu_i_energetici.jpg

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Radimir Čačić sastao se danas u Banskim dvorima s gradonačelnikom londonskog Cityja Aldermanom Davidom Woottonom. Na sastanku su prezentirani projekti u javno-privatnom partnerstvu i energetici, a razgovaralo se i o zajedničkim projektima dogovorenim prilikom svibanjskog službenog posjeta prvog potpredsjednika Londonu.

Prvi potpredsjednik Čačić istaknuo je da su TE Plomin 3 i projekti javno-privatnog partnerstva, skoro ili već jesu u tenderiranju, a za treći projekt, u vezi sudjelovanja u monetizaciji autocesta, danas je raspisan natječaj. Također, rekao je da je konzalting tvrtka koja se bavi europskim fondovima, otvorila ured u Zagrebu i već sudjeluje u projektu „Zagreb na Savi“.
Gradonačelnik londonskog Cityja Wootton izrazio je podršku Ujedinjenog Kraljevstva hrvatskom procesu pristupanja Europskoj uniji, istaknuvši da to nije jednostavan proces, ali ga se ne treba plašiti, već ga shvatiti kao izazov i stvaranje velikih mogućnosti za Republiku Hrvatsku. Također je izrazio interes i potporu velikim projektima u Hrvatskoj, ali i projektima u malom i srednjem poduzetništvu.




Pisane vijesti