Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održala konferenciju za novinare

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/ministrica_vanjskih_i_europskih_poslova_vesna_pusic_odrzala_konferenciju_za_novinare.jpg

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održala je danas konferenciju za novinare, kojom je službeno započela referendumska kampanja za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju održat će se 22. siječnja ove godine.

Republika Hrvatska donosi odluku, naglasila je ministrica Pusić, o temeljnom pitanju jesmo li politički Europa ili nismo. I jedno i drugo je moguća odluka. Da bi se donošenje odluke dodatno olakšalo, predstavila je kampanju Ministarstva vanjskih i europskih poslova za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, koja se temelji na 5 glavnih elemenata: transparentnost, uključenost, video-poruke, informativni materijali i brošure i Info-telefon (0800 622 622). Izrazito je važno poslati poruku svima da će biti onako kako građani odluče na referendumu, poručila je ministrica Pusić.

Osnovni cilj Ministarstva do datuma referenduma jest ponuditi sve relevantne i točne informacije o dosadašnjim pregovorima o članstvu u Europskoj uniji i što to konkretno znači za naše sugrađane kad postanemo zemlja članica, rekla je ministrica te dodala da je osnovna ideja cijele kampanje pružiti javnosti sve informacije kako bi mogli na osnovi točnih podataka i činjenica donijeti svoju konačnu odluku na referendumu. Ministarstvo i Vlada žele uspostaviti otvoreni dijalog s građanima o svim temama u vezi s pristupom Europskoj uniji. „Ova vlast spremna je otvoreno, kratko, jasno i precizno odgovarati na sva pitanja i dvojbe koje imaju naši građani i provesti iskreni i otvoreni dijalog sa svima koji su zainteresirani,“ naglasila je ministrica Pusić i pozvala građane da izađu na referendum i donesu odluku za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Svi relevantni dokumenti nalaze se na internetskim stranicama ministarstva www.mvep.hr, a video spotovi na kanalu Ministarstva vanjskih i europskih poslova na YouTubeu http://www.youtube.com/mveprh.



Pisane vijesti