Modernizacija karlovačke bolnice uz europska sredstva primjer je napora Vlade da osuvremeni hrvatsko zdravstvo

  • Slika /Vijesti/2018/12 prosinac/6 prosinca/Bolnica 2.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, jutros je prije sjednice Vlade u Karlovcu, obišao novouređene prostore dnevne bolnice i dnevne kirurgije karlovačke Opće bolnice, za čiju je obnovu izdvojeno 35,7 milijuna kuna iz fondova EU-a. 

Nakon obilaska novouređenih bolničkih odjela, predsjednik Vlade Plenković izjavio je da je i iz ovog ulaganja vidljivo koliko europski fondovi predstavljaju stvarnu dodanu vrijednost u Hrvatskoj.

Ocijenivši projekt obnove dnevnih bolnica i kirurgija izvrsnim projektom za modernizaciju hrvatskog zdravstva, premijer Plenković podsjetio je da su se ugovori vezani uz karlovačku bolnicu potpisivali početkom 2017., u prvim mjesecima rada ove Vlade. 

"Tada smo svi skupa percipirali koliko će ova sredstva iz Operativnog programa za konkurentnost  i koheziju, u relativno kratkom roku, s iznosom sredstava od milijardu i 350 milijuna kuna, izravno pomoći 27 bolnica diljem Hrvatske", poručio je Plenković. 

Dodao je da u ovakvoj formi zadnje 42 godine, s tradicijom od 1846. godine, Karlovac i cijela Karlovačka županija  pružaju kvalitetnu uslugu pacijentima, s obzirom da kroz dnevnu bolnicu prođe oko 1400 ljudi.

Kazao je da je cilj Vlade modernizirati hrvatsko zdravstvo i jačati njegovu dostupnost.

"Želimo modernizirati hrvatsko zdravstvo i učiniti ga dostupnijim, istodobno nastojeći umanjiti troškove, povećavati učinkovitost te smanjivati generiranje dugova u zdravstvu, kao jednog od najvećih problema koji opterećuje cijeli imidž zdravstvenoga sustava.

Naglasio je predanost Vlade tome cilju te izrazio uvjerenje da će ovaj koristan projekt obnove karlovačke bolnice poslužiti kao dobar primjer za realizaciju brojnih drugih projekata koji su danas na sjednici Vlade, ne samo za Karlovac nego i za druge gradove i općine. 

"Ispada, baš na blagdan sv. Nikole, da je to vrijeme darivanja, ali ja bih rekao, to je vrijeme kvalitetnoga planiranja, angažmana, asertivnosti i županije i grada i svih Vladinih resora", zaključio je predsjednik Vlade Plenković. 



Pisane vijesti | Andrej Plenković