Novih 50 ugovora za poljoprivrednike vrijednih 18,6 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je na adrese 50 korisnika poslala ugovore namijenjene potporama ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima ukupno vrijedne18,6 milijuna kuna, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Riječ je o ugovorima iz operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednika, a visina javne potpore iznosi 50 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama.

Pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti

Ugovori su rezultat natječaja koji je bio raspisan od 10. lipnja do 10. rujna.

Korisnici će provoditi aktivnosti u sektorima prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, pružanja usluga u ruralnim područjima, turizma u ruralnom području te tradicijskih i umjetničkih obrta.

Cilj ove operacije, kako navode iz Ministarstva, je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta te smanjenje depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Izvor: Hina/Vlada
 
 
 

Pisane vijesti