Obama čestitao hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću

ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Američki predsjednik Barack Obama čestitao je novom hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću na uspjehu na nedavnim izborima u Hrvatskoj te na njegovom imenovanju za predsjednika hrvatske vlade, priopćilo je u petak američko veleposlanstvo u Zagrebu koje je istoga dana i uručilo čestitku.

"Čestitam Vam na uspjehu na nedavnim izborima u Hrvatskoj i na Vašem imenovanju predsjednikom Vlade Republike Hrvatske", navodi se u čestitki.

"Sjedinjene Države i Hrvatska su bliski partneri u NATO-u. Obogaćeni smo širenjem suradnje na brojna pitanja od obostranog interesa, od promicanja stabilnosti u jugoistočnoj Europi do pružanja pomoći u sigurnosti Afganistana. Siguran sam da će pod Vašim vodstvom naše partnerstvo i dalje jačati", ističe se u čestitki.

Također se navodi da kao članica NATO-a i kao sljedeća država članica Europske unije Hrvatska predstavlja pozitivan primjer puta prema euroatlantskim integracijama. "Sjedinjene Države će i dalje podupirati vaša nastojanja dok budete odlučno kročili tim putem", stoji u čestitki.



Pisane vijesti