Čestitka predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso čestitao je novom hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću na nedavnom uspjehu na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj te na njegovom imenovanju za predsjednika hrvatske Vlade.

„U ime Europske komisije želio bih Vam čestitati na ishodu parlamentarnih izbora i posebno na Vašem imenovanju za predsjednika Vlade. Želim Vam uspjeh u Vašim novim odgovornostima“, navodi se u čestitki.

„Nakon potpisivanja Pristupnog ugovora, Hrvatska je sada na vratima Europske unije. To je omogućeno širokim međustranačkim konsenzusom s ciljem članstva u Europskoj uniji, čemu ste Vi značajno pridonijeli“, ističe se u čestitki.

„Preuzet ćete odgovornost za Hrvatsku u vrijeme izazova za ekonomsku stabilnost i rast. Uvjeren sam da ćemo se zajedno suočiti s globalnim izazovima i da će Europska unija zajedno s Hrvatskom izaći jača poslije trenutnih poteškoća“, stoji u čestitki.

„Završetak priprema za članstvo u Europskoj uniji još je jedan izazov Vašeg mandata. Želio bih Vas uvjeriti u potporu Europske komisije u pripremama za uspješno članstvo“, navodi se u čestitki.

„Radujem se plodnoj suradnji s Vama i Vašom Vladom, naročito u ovom ključnom razdoblju vođenja Hrvatske prema 28. zemlji članici Europske unije“, zaključio je Barroso.



Pisane vijesti