Obilježavanje Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima

U organizaciji Ureda za ljudska prava Vlade RH u četvrtak, 18. listopada 2007. godine, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, obilježit će se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima.

U 11,00 sati obilježavanju će se priključiti potpredsjednica Vlade zadužena za ljudska prava, ministrica i predsjednica Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima Jadranka Kosor koja će posjetiti predstavnike civilnog društva i postavljene štandove na kojima će Ured za ljudska prava Vlade RH, Delegacija EU Komisije u Republici Hrvatskoj, mreža nevladinih udruga „Petra“, Hrvatski Crveni križ i Međunarodna organizacija za migracije predstaviti svoje projekte i aktivnosti na području suzbijanja trgovanja ljudima.

Europska komisija je dan 18. listopada 2007. godine po prvi puta proglasila kao Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima. Proglašavanje i obilježavanje Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima trebao bi predstavljati važan korak u prevenciji i borbi protiv trgovanja ljudima, te je važan korak u podizanju svijesti javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.



Najave