Obilježen Dan Oružanih snaga i 15. obljetnica deblokade Dubrovnika

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/obiljezen_dan_oruzanih_snaga_i_15_obljetnica_deblokade_dubrovnika.jpg

"Kad se osvrnemo unazad vidimo se u hrabrosti svih hrvatskih branitelja zahvaljujući kojima smo iskoristili šansu da dođemo do slobode i samostalnosti te da Hrvatska postane dio modernog svjetskog poretka", kazao je predsjednik Vlade Ivo Sanader.

DUBROVNIK, 27. svibnja 2007. (Hina) - U povodu Dana Oružanih snaga, Dana Hrvatske kopnene vojske i 15. obljetnice deblokade grada Dubrovnika danas je u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku održana svečana akademija na kojoj su nazočili najviši predstavnici državnog i vojnog vrha.

Podsjećajući na Domovinski rat, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić zahvalio se na hrabrosti svim pripadnicima HV-a i policije.

Ustvrdio je kako je Hrvatska učinila velike iskorake u transformaciji oružanih snaga te da je izabran dobar put ali da promjena ne ide brzinom kojom bi smo htjeli.

"Mi naše oružane snage gradimo da se svi naši građani osjećaju sigurno, ali i svi oni koji dolaze u Hrvatsku kao prijatelji", kazao je Mesić.

Rekao je kako se Hrvatska odlučila za članstvo u EU i NATO-u, ali da je isto tako vrlo važna sastavnica hrvatske politike i razvoj dobrosusjedskih odnosa te kvalitetnija regionalna suradnja.

"Projekti razvoja i demokracije usmjereni su prema boljitku svakog građanina, bez obzira na vjersku i etničku pripadnost i to je put kojim želimo voditi Hrvatsku", zaključio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

"Kad se osvrnemo unazad vidimo se u hrabrosti svih hrvatskih branitelja zahvaljujući kojima smo iskoristili šansu da dođemo do slobode i samostalnosti te da Hrvatska postane dio modernog svjetskog poretka", kazao je predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Istaknuo je kako će se Hrvatska nastaviti graditi kao moderna zemlja koja će postati dio najvažnijih institucija EU i NATO-a.

"Zajedništvom domovinske i iseljene Hrvatske, zajedništvom lijevih i desnih obranili smo zemlju. Domovinski rat bio je zadnji rat za slobodnu Hrvatsku, a mi ćemo osigurati da naši budući naraštaji žive u miru", naglasio je premijer.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks kazao je kako su se u vrijeme stvaranja Hrvatske vojske u Europi događale velike geopolitičke promjene te kako je kroz Domovinski rat hrvatski narod gradio put prema slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj.

Okupljenima su se obratili i načelnik Glavnog stožera HV-a Josip Lucić te ministar obrane Berislav Rončević i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica, dok je u prigodnom programu nastupio Orkestar HV-a i Klapa Hrvatske ratne mornarice.

Po završetku svečane akademije, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upriličili su letački program.



Pisane vijesti