Obuljen Koržinek: Nasrtaj na neovisne medije s pozicije moći zaslužuje svaku osudu

Slika /Vijesti/2023/Srpanj/04 srpnja/Obuljen Koržinek 3.jpg

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je da je šokirana nezapamćenom zabranom pristupa novinaru na konferenciju za novinare predsjednika Republike Zorana Milanovića, dodavši kako on u svom mandatu sustavno napada institucije.

"Šokirana sam porukom koju Zoran Milanović šalje novinarima i cijeloj javnosti odlukom da se novinaru Jutarnjeg lista zabrani praćenje tiskovne konferencije u Uredu predsjednika", istaknula je Obuljen Koržinek.
 
Milanović u svom mandatu sustavno napada institucije.
 
Dodala je kako su jednako strašne riječi koje je uputio jednom od najvećih hrvatskih nakladnika nazivajući ih "kartelom" i iznoseći stav da novinari koji rade u Hanza mediji za njega nisu novinari. 
 
"Predsjednik Milanović u svom mandatu sustavno napada institucije, koristi neprimjeren rječnik i potiče isključivost i podjele u društvu. Ovakav nasrtaj na neovisne medije s pozicije moći zaslužuje svaku osudu", poručila je ministrica. 
 
Jutarnji list je objavio kako im je u utorak bez ikakvog objašnjenja uskraćena akreditacija, odnosno da njihovom novinaru Krešimiru Žabecu nije omogućen dolazak na konferenciju za novinare predsjednika Milanovića. 
 
Izvor: Vlada / Hina
 

Pisane vijesti | Kultura | Nina Obuljen Koržinek