Odbor jednoglasno odlučio: Vojni mimohod u Zagrebu 4. kolovoza, a središnja proslava „Oluje“ 5. kolovoza u Kninu

Slika /Vijesti/2015/svibanj/20 svibanj/phoca_thumb_l_ugovori_13012015_01.jpg

„Trebamo pokazati zajedništvo i spremnost na suradnju. Osim u Kninu i Zagrebu, stupit ćemo u kontakt i s drugim gradovima, poput Petrinje, Gospića i Karlovca. Naša vojska je branila svaki centimetar Republike Hrvatske i ona zaslužuje najbolju proslavu“, naglasio je ministar Kotromanović.

Ministar obrane RH Ante Kotromanović je danas, 20. svibnja 2015. godine u Ministarstvu obrane, nakon sastanka Odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) „Oluja“ istaknuo kako je Odbor donio jednoglasnu odluku oko obilježavanja 20. obljetnice VRO „Oluja“.
 
Naime, na sastanku Odbora odlučeno je da će se vojni mimohod održati u Zagrebu 4. kolovoza, a središnja proslava „Oluje“ bit će dan poslije, 5. kolovoza 2015. godine u Kninu.
 
Ministar Kotromanović je naglasio da je prije bilo različitih mišljenja, različitih ideja, ali ono što je važno da je danas donesena jednoglasna odluka, a MORH i Oružane snage RH Dan pobjede i domovinske zahvalnosti organizirat će na najbolji mogući način. „Trebamo pokazati zajedništvo i spremnost na suradnju. Osim u Kninu i Zagrebu, stupit ćemo u kontakt i s drugim gradovima, poput Petrinje, Gospića i Karlovca. Naša vojska je branila svaki centimetar Republike Hrvatske i ona zaslužuje najbolju proslavu“, naglasio je ministar Kotromanović.
 
Također, ministar je istaknuo ovom proslavom „imamo što slaviti, trebamo biti ponosni i dostojanstveni, a ovaj mimohod i proslava za dvadesetu obljetnicu „Oluje“ bit će u čast naših generala koji su oslobođeni u Haagu i u ime naše veličanstvene pobjede“.
 


Pisane vijesti | Priopćenja