Održana 1. sjednica Odbora za pripremu konferencije «Hrvatski put – društvo utemeljeno na znanju»

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana 1. sjednica Odbora za pripremu konferencije «Hrvatski put – društvo utemeljeno na znanju».

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana 1. sjednica Odbora za pripremu konferencije «Hrvatski put – društvo utemeljeno na znanju». Konferencijom će se pokazati mogućnosti ubrzanog strateškog razvitka zemlje korištenjem iskustava gospodarstva utemeljenog na znanju, procjena rezultata drugih zemalja u tom području, analiza potencijala i prednosti Republike Hrvatske i odabir razvojno orijentiranih područja, programa i projekata radi ubrzanog gospodarskog i društvenog napretka Hrvatske.

Na sjednici su razmatrane moguće teme i mjesto održavanja Konferencije, te su dogovorena načela za izbor članova tajništva Odbora i članova Počasnog odbora u koji bi bio uključen najširi krug osoba iz političkog, gospodarskog, znanstvenog i ostalih relevantnih područja. Odbor će zasjedati svakoga tjedna.



Pisane vijesti