Predsjednik Vlade RH na Kongresu CSU-a

Hrvatska bi mogla profitirati od eventualne pobjede demokršćana na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima u Njemačkoj, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader nakon susreta s predsjednikom Kršćanskosocijalne unije (CSU) Edmundom Stoiberom na rubu Kongresa CSU-a u petak uvečer u Nuernbergu.

BERLIN, 2. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska bi mogla profitirati od eventualne pobjede demokršćana na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima u Njemačkoj, izjavio je hrvatski premijer Ivo Sanader nakon susreta s predsjednikom Kršćanskosocijalne unije (CSU) Edmundom Stoiberom na rubu Kongresa CSU-a u petak uvečer u Nuernbergu.

"Iako su odnosi Njemačke i Hrvatske izvrsni bez obzira tko je na vlasti Hrvatska će profitirati u slučaju pobjede demokršćana na predstojećim izborima", izjavio je Sanader. On je napomenuo da je i vlada Gerharda Schroedera podržavala Hrvatsku iako u posljednje vrijeme ne onako kako je to Zagreb priželjkivao. "Možda smo malo više očekivali od vlade u Berlinu u posljednjih nekoliko mjeseci", zaključio je Sanader.

Hrvatski premijer ocijenio je izuzetno uspješnim i ovotjedni boravak u Gdanjsku gdje je Hrvatska dobila potporu svih europskih državnika "bez obzira na stranačku pripadnost".

Sanader je još jednom u svojstvu predsjednika HDZ-a pozvao sve hrvatske građane u Njemačkoj da na slijedećim izborima daju svoj glas Uniji CDU-CSU.

Hrvatski premijer prije toga pozdravio je zastupnike na Kongresu CSU-a te im zaželio puno uspjeha na predstojećim parlamentarnim izborima.

Sanader bi se sutra, subotu, na rubu kongresa trebao susresti i s austrijskim premijerom Wolfgangom Schuesselom.



Pisane vijesti