Održana 70. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Danas je u Banskim dvorima održan nastavak 70. sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Danas je u Banskim dvorima održan nastavak 70. sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća podržali su, uz izdvojeno mišljenje predstavnika poslodavaca, Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama ovršnoga zakona čiji je cilj efikasnija pravna zaštita svih vjerovnika.

Na sjednici je raspravljan i Nacionalni akcijski plan zapošljavanja za 2005. godinu. Socijalni partneri primili su na znanje informaciju o provedenim mjerama Nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja za 2005. godinu te su zaključili da je s pripremom izrade državnog proračuna za 2006. godinu potrebno žurno pristupiti i izradi provedbenih mjera zapošljavanja za 2006. godinu, uvažavajući pri tome i preporuke Međunarodne organizacije rada i Vijeća Europe u području zapošljavanja.

Također, Gospodarsko-socijalno vijeće podržalo je Plan odgoja i obrazovanja za razdoblje od 2005.-2010. godine te je zaključilo da će predstavnici socijalnih partnera i nadalje biti uključeni u dogradnju i implementaciju Plana odgoja i obrazovanja za razdoblje od 2005.-2010. godine kroz odgovarajuće savjetodavne i druge institucije.



Pisane vijesti