Održana sjednica Nacionalnog povjerenstva za provođenje decentralizacije i reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/odrzana_sjednica_nacionalnog_povjerenstva_za_provodenje_decentralizacije_i_reforme_lokalne_i_podrucne_regionalne_samouprave.jpg

U Banskim dvorima danas je održana prva sjednica Nacionalnog povjerenstva za provođenje decentralizacije i reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Sastav Nacionalnog povjerenstva sačinjavaju članovi Vlade Republike Hrvatske kao predstavnici resornih središnjih tijela državne uprave, članovi iz reda župana, gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i općinskih načelnika kao predstavnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te članovi iz reda neovisnih stručnjaka.
Članovi Nacionalnog povjerenstva iznijeli su svoje stavove i viđenja postojećeg stanja u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te su predložili moguće smjerove budućih reformi. Dogovorena je daljnja dinamika rada i aktivnosti Nacionalnog povjerenstva, te su određeni nositelji pojedinih aktivnosti.




Pisane vijesti