Održana sjednica Ocjenjivačkog suda za odabir natjecajnog rada za spomen obilježje žrtvama stradalima u Vukovaru i vukovarskoj bolnici

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana prva sjednica Ocjenjivačkog suda za ocjenu natječajnih radova za idejno rješenje spomen-obilježja žrtvama stradalima u Vukovaru i vukovarskoj bolnici u Domovinskom ratu. Natječaj za izradu idejnog urbanističko-likovnog rješenja spomen obilježja žrtvama stradalima u Vukovaru i vukovarskoj bolnici u Domovinskom ratu raspisalo je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Prije početka sjednice potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor i članovi Ocjenjivačkog suda pregledali su izložene modele i makete pristiglih natječajnih radova autora čiji će podaci biti tajni i zaštićeni do trenutka odabira najboljeg umjetničkog rješenja.

Na sjednici Ocjenjivačkog suda prihvaćeno je Izvješće Tehničke komisije o zaprimljenim radovima, članovi Ocjenjivačkog suda izviješteni su kako je natječajne podloge preuzelo 28 kandidata, te kako je do krajnjeg roka zaprimljeno 20 radova. Članovima Ocjenjivačkog suda također je dano opširno objašnjenje o svim radovima kroz informativni pregled koji sadrži objašnjenje prikaza modela i maketa, dimenzija predviđenog spomen-obilježja, materijala spomen obilježja i ostalih pojedinosti svakog pristiglog natječajnog rada. Na sjednici je potom izvršen odabir 5 radova koji su ušli u uži izbor.

Potpredsjednica Kosor, kao predsjednica Ocjenjivačkog suda, pozvala je ostale članove da pristupe ocjeni radova koji su ušli u uži izbor radova, te još jednom pregledaju izložene modele i makete radova do slijedeće sjednice Ocjenjivačkog suda koja će se održati u utorak, 29. svibnja 2007. godine.

Nakon završetka natječajnog postupka i odabira radova, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti organizirat će izložbu na kojoj će javnosti biti predstavljeni najbolji odabrani rad te svi ostali pristigli radovi.



Pisane vijesti