Održana sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije

Slika /Vijesti/2018/04 travanj/3 travnja/PVRH.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Banskim dvorima sjednici Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti.

Po završetku sjednice, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kazala je da se na sjednici raspravljalo o izboru voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, ali i drugim temama, poput Zakona o odgoju i obrazovanju, to jest izmjenama i dopunama koje će se uputiti u Sabor.
 
„Uzeli smo time out da još jednom promislimo prije donošenja konačne odluke oko članova i voditelja Ekspertne radne skupine, a to će sve biti u roku u kojem smo i natječaj, odnosno odluku o samome natječaju produžili“, rekla je ministrica.
 
Dodala je da je potrebno postići što višu razinu suglasja u izboru voditelja i članova radne skupine, jer se inače dovodi u pitanje i način na koji će se cijeli proces provoditi. „Svima nam je stalo do toga da budemo sigurni ne samo u voditelja, već i svakog člana Ekspertne radne skupine“, istaknula je ministrica Divjak.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković