Održana sjednica Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na sjednici je odlučeno da se raspiše Natječaj za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata za akademsku, odnosno školsku godinu 2007/2008. godinu.

Natječaj će biti objavljen 22. rujna 2007. godine u Vjesniku, na internetskim stranicama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (www.mobms.hr), u svim srednjim školama i visokim učilištima, a prijave na natječaj podnose se zaključno do 23. listopada 2007. godine na adresu: Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Park Stara Trešnjevka 4, Zagreb.

Upravni odbor Fonda za stipendiranje donio je odluku o 100%-tnom povećanju iznosa stipendija pa će stipendije za polaznike srednjih škola iznositi 400,00 kuna mjesečno, a za polaznike sveučilišnih i stručnih studija 1.000,00 kuna mjesečno, dok će naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija ostati ista.



Pisane vijesti