Održana sjednica Vladinog Povjerenstva za osobe s invaliditetom

Na sjednici Vladinog Povjerenstva za osobe s invaliditetom danas je prihvaćen Program rada Povjerenstva za ovu godinu, u sklopu kojeg je predviđena i izrada prijedloga Nacionalne strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine i praćenje njezine provedbe.

ZAGREB, 22. veljače 2007. (Hina) - Na sjednici Vladinog Povjerenstva za osobe s invaliditetom danas je prihvaćen Program rada Povjerenstva za ovu godinu, u sklopu kojeg je predviđena i izrada prijedloga Nacionalne strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine i praćenje njezine provedbe.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je Ministarsku konferenciju za osobe s invaliditetom država članica Vijeća Europe, koju će organizirati Vlada u svibnju ove godine.

Članove povjerenstva izvijestila je i o donošenju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom Ujedinjenih naroda i njezinom potpisivanju u ime hrvatske Vlade krajem ožujka ove godine.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je nastavljena provedba projekta uvođenja osobnog asistenta za osobe s invaliditetom s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta tijekom 2007. godine. Naglasila je kako je zbog uspješnosti projekta u prošloj godini, kada je njime bilo obuhvaćeno 78 korisnika te izdvojeno oko 3,5 milijuna kuna, njezino ministarstvo za ovu godinu osiguralo oko 7,5 milijuna kuna, čime će se otvoriti mogućnost za novih 113 korisnika.



Pisane vijesti