Održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj telefonskoj sjednici donijela je odluku o povlačenju suglasnosti na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju na tekst Sporazuma o nagodbi Hrvatskog fonda za privatizaciju sa SN Holdingom i DOM Holdingom i stavljanju izvan snage odluka Vlade Republike Hrvatske od 4. kolovoza 2005. godine.
Također na današnjoj telefonskoj sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela je zaključak da se zbog propusta u postupku pripreme prijedloga za Vladu Republike Hrvatske o izuzimanju od prodaje i prijenosu dionica Liburnia Riviera Hotela d.d., Opatija i davanju suglasnosti na tekst Sporazuma o nagodbi Hrvatskog fonda za privatizaciju sa SN Holdingom i DOM Holdingom, razrješuje predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju, Damir Ostović i upućuje prijedlog Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju za razrješenje potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, Ivana Gotovca.
Vlada Republike Hrvatske očekuje od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske nastavak aktivnosti na zaštiti pravnih interesa Republike Hrvatske u sporu s tužiteljima SN Holdingom i DOM Holdingom.
Vlada Republike Hrvatske predlaže Hrvatskome saboru provođenje rasprave o izvršenju Zaključaka Hrvatskoga sabora od 29. svibnja 2002. godine, povodom Izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenim revizijama pretvorbe i privatizacije.




Pisane vijesti