Održavanje Europske konferencije o Akcijskom planu Vijeća Europe za osobe s invaliditetom 2006.-2015. u Zagrebu

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Vijeća Europe (Opće Uprave za socijalnu koheziju), te pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, u Zagrebu će se od 20. do 21. rujna 2007. godine održati Europska konferencija visoke razine o Akcijskom planu Vijeća Europe za promicanje prava i potpunog sudjelovanja u društvu osoba s invaliditetom te poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Europi od 2006. do 2015. godine na temu «Nacionalna primjena – od politike prema praksi».

Europsku konferenciju otvorit će potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor u četvrtak, 20. rujna 2007. godine, u hotelu „Westin“, Kršnjavoga 1, u Zagrebu, s početkom u 9,30 sati. Potpredsjednica Kosor predstavit će tom prigodom i Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine.

U 13,00 sati održat će se konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor, zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Maud de Boer-Buquicchio, te generalni direktor za socijalnu koheziju Vijeća Europe Alexander Vladychenko.
Na Europskoj konferenciji sudjelovat će predstavnici Vijeća Europe i državnih izaslanstava zemalja članica Vijeća Europe (iz Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Turske i Ukrajine), predstavnici Vlade Republike Hrvatske, članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom i predstavnici drugih državnih tijela Republike Hrvatske nositelja mjera Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, predstavnici međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija (UNHCR, UNICEF, UNDP, UNESCO), te stručnjaci i predstavnici nevladinih udruga koji djeluju u području skrbi za osobe s invaliditetom na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini iz ukupno 17 zemalja jugoistočne Europe.


Cilj Konferencije je promoviranje Akcijskog plana Vijeća Europe za promicanje prava i potpunog sudjelovanja u društvu osoba s invaliditetom te poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Europi 2006.-2015. godine, uključivanje osoba s invaliditetom u društvo i njihovo aktivno sudjelovanje u društvu. Na Konferenciji će biti prihvaćen i dokument vezan uz provedbu Akcijskog plana Vijeća Europe za osobe s invaliditetom 2006.-2015. na nacionalnoj i regionalnoj razini pod nazivom „Zagrebačka deklaracija“.



Najave