Potpredsjednica Vlade na identifikacijama žrtava iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas identifikacijama posmrtnih ostataka osam žrtava iz Domovinskog rata provedenih u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Izražavajući sućut nazočnim članovima obitelji identificiranih žrtava potpredsjednica Kosor napomenula je kako se od osam danas identificiranih osoba njih pet nalazilo na popisu zatočenih i nestalih branitelja i civila iz Domovinskog rata iz 1991. godine pa je trenutno popis smanjen na 1.105 osoba. Također je rekla kako su od danas identificiranih osoba njih troje bili hrvatski branitelji, a identificirana je i jedna žena. Potpredsjednica Kosor rekla je kako su četiri osobe ekshumirane na području Vukovarsko-srijemske županije, dvije osobe ekshumirane su na području Sisačko-moslavačke županije, a posmrtni ostaci dviju osoba preuzeti su nakon izvršenih ekshumacija iz Republike Srbije. Također je istaknula kako je od danas identificiranih osoba jedna ekshumirana iz masovne grobnice na vukovarskom Novom groblju pa je tako od 938 osoba ekshumiranih iz te najveće masovne grobnice do danas njih 807 identificirano.

Potpredsjednica Kosor napomenula je kako će, u cilju unaprjeđenja potrage za zatočenim i nestalim osobama, od danas započeti pregovori između Povjerenstava za zatočene i nestale osobe Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.



Pisane vijesti