Olakšat će se prijelaz preko granice kod Neuma tijekom turističke sezone

Slika /Vijesti/2023/Lipanj/13 lipnja/Fybavr0X0AAkMq-.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u Neumu da će Zagreb nastojati ubrzati prijelaz granice kako bi se osigurala uspješna turistička sezona na području toga jedinog pomorskog gradića u BiH. 

Božinović je nakon susreta s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem ocijenio kako je Neum važan za BiH, ali i za Hrvatsku te je najavio da će se olakšati prijelaz granice u turističkoj sezoni.

"Ekonomski uspjeh bilo kojeg dijela BiH, posebno uspješna sezona u Neumu je u interesu ne samo građana Bosne i Hercegovine, ne samo Hrvata koji žive ovdje, nego je u interesu i susjednih gradova i općina u Hrvatskoj", izjavio je ministar.

Dodao je kako će hrvatska granična policija nastojati unaprijediti rad kako bi se pokazala 'fleksibilnost i briga'.

"Na ovom dijelu obale upućeni smo stoljećima jedni na druge i sigurno nikome nije namjera da se tu postavljaju bilo kakve barikade. Ono sve što možemo ubrzati, učiniti efektivnijim na dobrobit svih ljudi koji žive u ovome dijelu BiH i Hrvatske je naša zadaća", rekao je Božinović.

O prijedlozima na zajedničkoj sjednici

Ministar financija Marko Primorac je dodao kako će i carinici nastojati olakšati uvjete za prijelaz na području Neuma, ali i poslovanje poduzetnika.

"Carinici se ne trebaju baviti pregledom sendviča kod školskih autobusa s djecom koja svakodnevno putuju iz BiH u Hrvatsku", rekao je Primorac.

O prijedlozima će se razgovarati na zajedničkoj sjednici hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH koja će se sljedećeg tjedna održati u Zagrebu.

Izvor: Vlada / Hina 

Pisane vijesti | Davor Božinović