Medved: Najoštrije osuđujem skidanje zastave u Kninu

Slika /Vijesti/2023/Lipanj/13 lipnja/VRH_0419-01.jpeg

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najoštrije je osudio skidanje zastave Republike Hrvatske u Kninu, poručivši da zastava simbolizira hrvatske žrtve, patnje i pobjede. 

"Najoštrije osuđujem, smatram potpuno nedopustivim da se netko uputi u taj čin jer hrvatska zastava simbolizira naše žrtve, simbolizira sve naše patnje, simbolizira sve pobjede", rekao je Medved novinarima na obilježavanju Dana sisačko-moslavačke županije.

Pozdravio je brzo reagiranje policije i njihovo privođenje, poručivši kako očekuje da će odgovorni biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

"Kao što smo mogli vidjeti, već im je određen istražni zatvor - sada će se zaista jasno uputiti poruka svima koji se usude taknuti u hrvatske simbole da će odgovarati u skladu sa zakonom", kazao je Medved.

Ministar branitelja također je komentirao snimku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ratnog zločinca Vojislava Šešelja, koji zajedno piju na slavlju uz pjesmu koja veliča četnika Pavla Đurišića.

"Što se tiče Vučića, zaista je važno da se posveti stanju u Srbiji i pitanjima koji se tiču Srbije", rekao je.

Izvor: Hina/Vlada

Pisane vijesti | Tomo Medved