Oliver je bio sjajan, jedinstven. Njegov odlazak veliki je gubitak za hrvatsku kulturu, za tkivo hrvatskog društva

Slika /00 A foto model/slike/F974C7A9-269B-4394-ACEE-D6489BC7204D.jpeg

"Bio je pun karaktera, pun tog dalmatinskog dišpeta i svega onoga što ga je krasilo", istaknuo je predsjednik Vlade, još jednom izrazivši žaljenje zbog odlaska Olivera Dragojevića.

Na inicijativu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Vlada je donijela Odluku o proglašenju današnjega dana Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, a uoči komemoracije u Splitu premijer je kazao kako je to najmanje što svi skupa danas možemo učiniti za Olivera.
 
"Oliverov odlazak je jedan veliki gubitak za hrvatsku kulturu, za hrvatsku glazbu, za tkivo hrvatskoga društva", rekao je premijer, ponovivši kako je Oliver bio duša Hrvatske.
"Mislim da je ono što je on dao u zadnjih pola stoljeća brojnim generacijama naših ljudi nešto što nas je obilježilo, što je dio našega identiteta, što je dio naših emocija, našeg odrastanja", istaknuo je Plenković i podsjetio na Oliverove nastupe od splitske Rive do pariške Olympie.
 
"Bio je sjajan, jedinstven. Bio je pun karaktera, pun tog dalmatinskog dišpeta i svega onoga što ga je krasilo", zaključio je predsjednik Vlade, još jednom izrazivši žaljenje zbog odlaska Olivera Dragojevića.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković