Osobno se ispričavam novinarki Damiri Gregoret zbog neprimjerene formulacije u odgovoru na pitanje, povlačim tu izjavu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovarao je ispred Banskih dvora, nakon sastanka s koalicijskim partnerima, na pitanja novinara. Naglasio je da se na sastanku, između ostalog, razgovaralo o poreznoj, mirovinskoj i obrazovnoj reformi.

"Razgovarali smo o svim bitnim pitanjima, pa i ovim aktualnim aferama o kojima se razgovara u posljednje vrijeme. Parlamentarna većina je stabilna. Nastojimo jednakim tempom prionuti s radom u okviru Vlade i imati vrlo dinamičan rad Hrvatskog sabora do kraja godine. Razgovarali smo o brodogradilištima, o Uljaniku, te o svim bitnim i krupnim ekonomskim pitanjima", kazao je.
 
Isprika Damiri Gregoret
 
Predsjednik Vlade uputio je osobnu ispriku novinarki RTL-a Damiri Gregoret.
 
"Osobno se ispričavam novinarki RTL-a Damiri Gregoret zbog neprimjerene formulacije u odgovoru na jedno pitanje. Nije bilo nikakve namjere pokazati manjak poštovanja. Naprotiv, cijenim je kao ozbiljnu novinarku i mogu reći dobru poznanicu. Godinama često razgovaramo  u izjavama i intervjuima. Ni u jednom trenutku moja izjava nije imala nikakav ni osobni, ni muško-ženski kontekst. Naprotiv, ona je više bila poruka da mi je simpatično da ono što sam već odgovorio, moram ponoviti još jednom. Moja isprika - povlačim tu izjavu i više se neće ponoviti", rekao je.
 
Ocijenio je da je kao predsjednik Vlade vrlo često dostupan za izjave. "Nastojim odgovoriti na jasan način, reći što su naši stavovi", dodao je.
 
Sastanak s Hrvatskim generalskim zborom
 
Vezano za sastanak s Hrvatskim generalskim zborom, predsjednik Vlade Plenković rekao je da je riječ o sastanku koji je već dulje vremena planiran.
"Riječ je o sustavnoj suradnji. Generali su tražili sastanak pa ćemo razgovarati", pojasnio je.
 
Pripremamo dva zakona važna za Vukovar
 
Odgovarajući na pitanje vezano za najavljeno okupljanje u Vukovaru, predsjednik Vlade kazao je da je njegov stav o tome jasan od prvoga dana.
"Procesuiranje ratnih zločina, apsolutno - da. To je bila i jedna od tema današnjeg sastanka parlamentarne većine - svi se oko toga slažemo. No, pretvaranje okupljanja u politički prosvjed koji će onda dobiti neke druge dimenzije - a izgledno je s obzirom tko sve javno podržava taj prosvjed - nešto je drugo. To nije dobro“, naglasio je predsjednik Vlade.
 
Dodao je da jako poštuje žrtvu hrvatskih branitelja i simbol Vukovara za Hrvatsku i našu slobodu.
 
„Pripremamo dva zakona, jedan treba omogućiti da Vukovar bude privlačniji za investiranje, a drugi se odnosi na Vukovar kao mjesto posebnog  pijeteta", zaključio je.
Novinari su nakon sastanka parlamentarne većine pitali premijera je li čudno da javnost još nije ništa doznala od DORH-a vezano uz situaciju oko Milijana Brkića. Plenković je ponovio svoj stav da se do kraja treba sve rasvijetliti, ustvrdivši kako je DORH samostalno i od Vlade neovisno tijelo.

Pisane vijesti