Peking: Premijer Sanader završio razgovore s najvišim dužnosnicima

Hrvatski premijer Ivo Sanader i članovi vladinog izaslanstva, potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec i ministar kulture Božo Biškupić, koji se nalaze u službenom posjetu Kini, završili su u Pekingu razgovore s najvišim kineskim dužnosnicima.

PEKING, 28. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader i članovi vladinog izaslanstva, potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec i ministar kulture Božo Biškupić, koji se nalaze u službenom posjetu Kini, završili su u Pekingu razgovore s najvišim kineskim dužnosnicima.

Predsjednik Kine Hu Jintao i premijer Wen Jiabao razgovarali su s premijerom Sanaderom o bilateralnim i međunarodnim pitanjima. I hrvatska i kineska strana ocjenjuju razgovore kao vrlo dobre i kao poticaj daljnjem razvoju suradnje. Istaknuto je da su prijateljski odnosi temelj jače suradnje na svim poljima, posebice u gospodarstvu.

Tome bi trebao pridonijeti i Hrvatsko-kineski poslovni forum koji je počeo u petak, a nastavlja se u Šangaju u ponedjeljak. Očekuje se da će hrvatski i kineski gospodarstvenici u okviru foruma razmotriti i neke konkretne projekte suradnje.

Premijer Sanader i članovi izaslanstva vikend provode u razgledanju kulturno-povijesnih znamenitosti Kine, u pratnji vladinih dužnosnika, što je prigoda i za neformalne razgovore.

Premijer Sanader pridružit će se u ponedjeljak Hrvatsko-kineskom poslovnom forumu u Šangaju.



Pisane vijesti