Plenković: Čestitam svima blagdan Velike Gospe uz želju da ga provedu u miru, zajedništvu i sa svojim obiteljima

  • Slika /Vijesti/2023/Kolovoz/15 kolovoza/fah20_rijeka_vela_gospa.jpg

„Krasna je atmosfera ovdje danas na Trsatu, jednom od naših najvažnijih marijanskih svetišta“, poručio je premijer Plenković nakon Svete mise istaknuvši kako mu je drago vidjeti tako veliki broj ljudi. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na Svetoj misi u povodu blagdana Velike Gospe u Svetištu Majke Božje Trsatske, koju je predvodio fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije.

Uz predsjednika Vlade bio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

„Krasna je atmosfera ovdje danas na Trsatu, jednom od naših najvažnijih marijanskih svetišta“, poručio je tom prigodom istaknuvši kako mu je drago vidjeti tako veliki broj ljudi.  

Čestitavši svima blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, premijer Plenković poželio je da ga provedu u miru, zajedništvu i sa svojim obiteljima.

Novinari su pitali premijera kako je proveo godišnji odmor, a on im je kazao je da ga je uglavnom proveo sa suprugom i djecom, ali i radno.

Tako je sudjelovao u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, posjetio je Drniš, Aržano, Sinj i Hvar, a održano je i nekoliko telefonskih sjednica Vlade.

„S obzirom na zbivanja, non-stop smo u nekoj vrsti aktivnosti“, kazao je, ali i dodao kako se uspio i odmoriti.

Nakon Svete mise, premijer Plenković posjetio je Dom Crvenog križa na Pećinama u Rijeci i susreo se s djecom ukrajinskih branitelja koja tamo borave. 

"Zahvalni smo djelatnicima Hrvatskog crvenog križa koji skrbe i pomažu ukrajinskoj djeci i solidarni s Ukrajinom", poručio je tom prigodom premijer Plenković. 



 

Pisane vijesti