Plenković čestitao olimpijcima i paraolimpijcima koji su predstavljali Hrvatsku u Parizu

  • Slika /Vijesti/2024/Rujan/17_rujna/VRH_1856.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je hrvatske olimpijce i paraolimpijce koji su nastupili na nedavnim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu. Uime Vlade zahvalio je olimpijcima koji su Parizu osvojili sedam medalja, te paraolimpijcima koji su Pariz napustili s četiri odličja.

"Čestitam vam na načinu kako ste predstavljali našu zemlju na Olimpijskim igrama, koje su za Hrvatsku bile uspješne. Ponosni smo, zadovoljni i sretni zbog vaših rezultata, medalja, a oduševljeni smo i brojnošću naših sportaša u Parizu što potvrđuje da smo sportska nacija“, poručio je.

Kao sportski orijentirana Vlada nastavljamo podržavati hrvatski sport

Dodao je da će Vlada nastaviti pomagati, podržavati i financirati hrvatski sport, a posebno je naglasio važnost približavanja temeljnih vrijednosti sporta mladim ljudima.

„Imam dojam da je rijetko što u hrvatskom narodu tako cijenjeno i poštivano kao sport i sportaši. Vi ste svi uzori za mlade, gledaju vas i žele biti poput vas", kazao je u svom obraćanju premijer Plenković.

Uime sportaša zahvalili su se nositelji zlatnih olimpijskih i paraolimpijskih medalja Barbara Matić i Anđela Mužinić Vincetić. 

"Činjenica da smo na Olimpijskim i Paraolimpijskih igrama kao jedna mala zemlja imali preko stotinu sportaša i to šalje snažnu poruku da smo kao sportska nacija itekako u puno većoj kategoriji nego što smo po svojoj veličini ili po broju stanovnika“, izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina, dodavši da će Vlada kontinuirano raditi na pronalaženju načina daljnjeg ulaganja i podizanja ulaganja sporta, ne samo iz javnih izvora, odnosno državnih financija, nego isto tako i privatnog sektora.

Izvor: Vlada / Hina
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković