Plenković: Cilj Zakona o obnovi Zagreba je da bude kvalitetan, održiv i konsenzualan

Slika /Vijesti/2020/09 Rujan/03 rujan/2.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u uvodnom je dijelu 8. Vladine sjednice, na kojoj je prihvaćeno 30-ak amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, poručio da je cilj ovog zakona da bude kvalitetan, održiv i da dugoročno osigura obnovu glavnog grada i dijelova dviju županija.

Današnja, 8. sjednica Vlade Republike Hrvatske, na dnevnome je redu imala jednu točku - Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade Republike Hrvatske za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uvodno je rekao kako je Vladin cilj da zakon o obnovi Zagreba bude kvalitetan, održiv i da dugoročno osigura obnovu Zagreba i dijelova Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije nakon potresa.
 
"Vladin je pristup uključiv i konsenzualan, zbog toga smo se odlučili prihvatiti prilično velik broj amandmana od kojih su mnogi bili istovjetni", rekao je Plenković.
 
Istaknuo je da su analizirali sve prijedloge te će danas, s obzirom na sutrašnju raspravu u Saboru o amandmanima, usvojiti zaključak o davanju prethodne suglasnosti predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja.
 
Horvat: Rukovodili se prijedlozima struke
 
Zaključak je predstavio ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekavši kako su na Prijedlog zakona upućena ukupno 183 amandmana.
 
Naglasio je da su se u analizi rukovodili stručnim prijedlozima.
 
"Spremni smo u potpunosti prihvatiti 30-ak amandmana, dok smo amandmane Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević spremni prihvatiti djelomično. Odnosno, tijekom sutrašnjeg predstavljanja u Saboru mi ćemo predstaviti na koji način bismo rado usuglasili konačni izrijek članaka zakona, a u skladu ili djelomično u skladu s predloženim amandmanima", rekao je Horvat.

Pisane vijesti | Andrej Plenković