Plenković: Hrvatska još jednom pokazuje veliko srce i daje veliku potporu ukrajinskom narodu

Slika /Vijesti/2022/04 travanj/17 travnja/HN20220417489450.jpg

Premijer Andrej Plenković nakon mise na Kaptolu svima je još jednom čestitao Uskrs. Izrazio je zadovoljstvo da su na današnjoj misi bili i prognanici iz Ukrajine koji su ovim teškim okolnostima i tragediji koja ih je zadesila u Hrvatskoj našli privremeni dom. Istaknuo je da Hrvatska još jednom pokazuje veliko srce i daje veliku potporu ukrajinskom narodu.  

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na Kaptolu na Uskrsnoj Svetoj misi, koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Po završetku Svete mise, u izjavi za medije, premijer je još jednom čestitao svima Uskrs. Kazao je da je najveći kršćanski blagdan vrijeme kada u miru svi skupa možemo propitkivati ono što radimo, svoja postupanja i svoje odluke te nastojati sabrati misli i biti još bolji, prema drugima, osobito onima koji su najpotrebitiji.

"Drago mi je da su danas na misi bili i prognanici iz Ukrajine, uglavnom majke sa svojom djecom, što još jednom govori koliko je velika tragedija, ovog Uskrsa i zadnjih više od 50 dana snašla ukrajinski narod“, rekao je Plenković.

Istaknuo je da su Hrvatska i Hrvati još jednom pokazali veliko srce i daju veliku potporu ukrajinskom narodu i onima koji su privremeni dom u ovim teškim okolnostima našli u Hrvatskoj.

Pisane vijesti | Andrej Plenković