Plenković i Kovind se založili za jačanje bilateralnih odnosa Hrvatske i Indije

  • Slika /Vijesti/2019/03 Ožujak/26 ožujka/DSC_2855.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas predsjednika Republike Indije Rama Natha Kovinda. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i ministar turizma Gari Cappelli.

Premijer Plenković izrazio je srdačnu dobrodošlicu prvom predsjedniku Indije koji je posjetio Hrvatsku od njene samostalnosti naglasivši kako je posjet referentna točka za izgradnju budućih odnosa, a događa se u trenutku kad se Hrvatska priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020.
 
Predsjednik Kovind rekao je kako mu je zadovoljstvo posjetiti zemlju s kojom Indija već dugo gaji dobre i prijateljske odnose te pozvati na intenziviranje gospodarske suradnje u područjima poput ITsektora, turizma i kulture.
 
Bilo je riječi o privrženosti obiju zemalja načelima multilateralizma, dosadašnjem tijeku pregovora o slobodnoj trgovini Europske unije i Indije, sigurnosnoj situaciji u indijskom okruženju, kao i posljedicama Brexita.
 
Predsjednik Vlade Plenković pozvao je Indijce da posjete našu zemlju i upoznaju se s Hrvatskom i njezinom kulturom, dok je predsjednik Kovind napomenuo da su zemlje poput Hrvatske sve češći odabir kao lokacije za snimanje indijske filmske industrije.

Pisane vijesti | Andrej Plenković