Plenković s dobitnikom Nobelove nagrade Modrichem o poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga

Slika /Vijesti/2019/06 Lipanj/13 lipanj/DSC_3147.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima prof. dr. Paula Modricha, američkoga znanstvenika hrvatskih korijena te dobitnika Nobelove nagrade za kemiju 2015. godine.

Uz predsjednika Vlade bio je ministar zdravstva Milan Kujundžić te posebni savjetnik za društvena pitanja akademik Zvonko Kusić. U pratnji prof. dr. Paula Modricha bio je prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Odbora za Međunarodne odnose Američke akademije za forenzičke znanosti te predsjednik Međunarodnoga društva primijenjenih bioloških znanosti.
 
Prof. dr. Paul Modrich dobitnik je Nobelove nagrade za kemiju u 2015. za istraživanja kemijskih mehanizama popravaka oštećenja na DNK, a ovih je dana u Hrvatskoj kako bi sudjelovao na Jedanaestoj ISABS konferenciji o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini koja se od 17. do 22. lipnja. Rezultati njegova rada važni su za unapređenje liječenja raka debelog crijeva, ali i za određeni postotak drugih tumora i neurodegenerativnih bolesti.
 
Na sastanku se raspravljalo o suvremenim postignućima i promjenama u zdravstvu.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković upoznao je prof. dr. Paula Modricha s aktivnostima koje Vlada poduzima na području zdravstva, kao i planovima u narednome razdoblju za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga i modernizaciju sustava. Na kraju, predsjednik Vlade čestitao je prof. Modrichu na postignućima te mu zaželio ugodan boravak u Hrvatskoj.
 

Pisane vijesti