Plenković u Krapini na ''Malom kaju'': Ovo je krasna prigoda ukorjenjivanja hrvatske kulture od najmlađih generacija

  • Slika /Vijesti/2020/09 Rujan/10 rujan/Krapina_14.jpg

U Krapini je večeras održan dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” - Mali kaj 2020., gdje je nastupe najmlađih gledao i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako je posebno zadovoljan što oni njeguju dijalekt, kajkavštinu, sve što ih povezuje sa zavičajem.

Dječji festival se održava u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u sklopu Tjedna kajkavske kulture koji traje od 6. do 12. rujna, a okupio je najmlađe izvođače iz desetak hrvatskih županija.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što je na još jednom festivalu kajkavske kulture, a posebno na večeri „kad naši najmlađi njeguju naš identitet, kajkavštinu, dijalekt, sve ono što ih dugoročno povezuje i s njihovim obiteljima, i s njihovim zavičajem”.

„Ovo  je krasna prigoda ukorjenjivanja hrvatske kulture od najmlađih generacija”, naglasio je premijer.

Dodao je kako je na Tjednu kajkavske kulture uzastopno unazad 5-6 godina i ne propušta priliku da dođe jer je to, ističe, najmanje što može učiniti iz poštovanja prema Hrvatskom zagorju, prema kaju i kajkavskoj kulturi.

Na 35. izdanju dječjeg festivala bila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te saborski zastupnici Žarko Tušek i Željko Pavić.

 
Izvor: Hina /Vlada

Pisane vijesti | Andrej Plenković