Počeo sastanak predsjednika vlada JI Europe

Predsjednici vlada zemalja JI Europe među kojima je i hrvatski premijer Ivo Sanader, sastali su se u utorak u Salzburgu kako bi razgovarali o perspektivama regije u 21. stoljeću.

SALZBURG, 1. kolovoza 2006. (Hina) - Predsjednici vlada zemalja JI Europe među kojima je i hrvatski premijer Ivo Sanader, sastali su se u utorak u Salzburgu kako bi razgovarali o perspektivama regije u 21. stoljeću.

Očekuje se da će premijeri razgovarati o jačanju suradnje i gospodarske povezanosti na području energetike, financija, investicija, infrastrukture, zoni slobodne trgovine te europskim perspektivama tih zemalja.

To je prigoda i za bilateralne susrete.

Osim premijera Sanadera na sastanku sudjeluju albanski premijer Sali Berisha, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić te domaćini skupa austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel, austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik i posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek.

Sastanku pod nazivom "Susret za stabilnost u JI Europi u 21. stoljeću" nazoče i predstavnici austrijskog gospodarstva i poduzetnici.



Pisane vijesti