Pokazali ste kako privući ulagače koji pridonose gospodarstvu Rugvice i Zagrebačke županije

Slika /Vijesti/2018/09 rujan/8 rujna/Rugvica/29612792157_4b5088400f_o.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rugvice na kojoj je, čestitavši 25. godišnjicu općine, pohvalio rezultate koje je Rugvica ostvarila proteklih godina.

"Riječ je o manjoj općini po broju stanovnika, ali i o općini koja je u proteklih 25 godina imala priljev stanovništva, ali i prava rješenja za one koji u njoj žive. Zaposlenost se povećala 25 posto, postali ste središte poduzetništva i gospodarstva", kazao je premijer.

Predsjednik Vlade čestitao je načelniku Mati Čičku na svim postignućima Rugvice, poručivši da sve što je danas vidio pokazuje da se u Rugvici živi kvalitetno. "Ulaže se u obrazovanje, u kulturu i u sport, a vidi se i vaš napor koji se odnosi na demografske mjere", naglasio je premijer, dodavši da su, stavljajući u funkciju tri poduzetničke zone, pokazali kako privući ulagače koji će pridonositi gospodarstvu Rugvice i Zagrebačke županije.

Posebno mu je drago, kazao je premijer, što je prije nekoliko dana u Rugvici, uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, otvoren vrtić, što je snažna poruka.

Nastavljamo sa strukturnim reformama

Premijer je podsjetio na nacionalne ciljeve - trokut fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi i investicija te istaknuo da primjer općine Rugvica daje veliki doprinos ovim širim ciljevima.
"Nastavit ćemo i sa strukturnim reformama. Uskoro ide u javno savjetovanje mirovinska reforma, dovršava se savjetovanje o mirovinskoj reformi. Obrazovna reforma u eksperimentalnoj je fazi, u reformi pravosuđa je napravljen važan dio, a do kraja godine očekujemo i novi Ovršni zakon koji će zaokružiti tri bitne točke koje smo napravili za rješavanje pitanja blokiranih sugrađana", istaknuo je u nastavku predsjednik Vlade.
Podsjetio je i na važnu temu obrane od poplava i na investiciju koja se odnosi na vodnu infrastrukturu. "Sve ono što ministarstvo gospodarstva daje za potporu poduzetnicima ovdje u Rugvici i za cijelu Zagrebačku županiju predstavlja okosnicu naše aktivnosti", zaključio je.

Čestitam na suradnji Rugvice i Staroga Grada

Na svečanoj sjednici sklopljen je Sporazum o suradnji i potpisana Povelja o prijateljstvu između Starog Grada i Rugvice.
"Drago mi je da ste se sprijateljili s mojim Starograjanima i da će ova lijepa suradnja jedne mlade općine Rugvice koja ima 25 godina i Staroga Grada koji ima 2400 godina biti dobar temelj za suradnju jadranske i kontinentalne Hrvatske", rekao je predsjednik Vlade.

Pisane vijesti | Andrej Plenković