Polančec i Vukelić obišli pogone "Đure Đakovića"

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec i ministar gospodarstva Branko Vukelić obišli su danas nakon sjednice Vlade u Slavonskom Brodu dio proizvodnih pogona "Đure Đakovića" te su razgovarali s vodstvom tvrtke i predstavnicima sindikata.

SLAVONSKI BROD, 22. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec i ministar gospodarstva Branko Vukelić obišli su danas nakon sjednice Vlade u Slavonskom Brodu dio proizvodnih pogona "Đure Đakovića" te su razgovarali s vodstvom tvrtke i predstavnicima sindikata.

Potpredsjednik Vlade Polančec pohvalio je smjer kojim tvrtka ide ocijenivši ga perspektivnim. Stabilnosti poslovanja i zaposlenosti u iduće tri godine trebale bi pridonijeti i današnje vladine odluke o potpori nekim važnim "Đakovićevim" projektima, podsjetio je ministar gospodarstva Branko Vukelić.

"Na taj smo način stvorili pretpostavke za ozbiljan razgovor o početku privatizacije i pripremi za zahtjevnu tržišnu utakmicu", rekao je ministar Vukelić.

Direktor Holdinga "Đuro Đaković" Josip Bucić kazao je kako je zadovoljan jer je dobio potporu za provođenje programa konsolidacije. Jednako tako izrazio je zadovoljstvo vladinom odlukom o potpori potpisivanju novoga ugovora s HŽ-om za izgradnju 300 vagona te o proizvodnji borbenog oklopnog vozila pješaštva.

No u "Đakovićevu" sindikatu zadovoljstvo je vladinim odlukama polovično.

"Rok od mjesec dana za utvrđivanje prijedloga načina financiranja izgradnje vagona novo je odugovlačenje. Riječ je i dalje o obećanjima jer se već nekoliko mjeseci govori kako će ugovor biti potpisan kada se definira način financiranja", ocijenio je predsjednik Koordinacije Sindikata metalaca "Đure Đakovića" Antun Luketić.



Pisane vijesti