Pomoć Ministarstva obitelji hrvatskog branitelja Zvonimira Pintara iz Plaškog čije je obiteljsko gospodarstvo stradalo u požaru

U povodu današnjeg požara u Plaškom u kojem je izgorjelo obiteljsko gospodarstvo hrvatskog branitelja Zvonimira Pintara, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti smatra se potrebnim očitovati.

Odmah po zaprimanju informacije o požaru u kojem je stradalo obiteljsko gospodarstvo obitelji Zvonimira Pintara potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor donijela je odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći u najvišem iznosu. Potpredsjednica Kosor uložit će i napore da se osigura građevinski materijal za obnovu kuće obitelji Zvonimira Pintara, kako bi se stvorili uvjeti za normalan život. Osim toga putem Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji nastojat će se dodatno pomoći obitelji Zvonimira Pintara, s obzirom da Zaklada može dodijeliti financijsku pomoć hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u slučaju elementarnih nepogoda.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor također je uputila djelatnike Centra za psihosocijalnu pomoć Ličko-senjske županije da u okviru svojih mogućnosti odmah pomognu obitelji Zvonimira Pintara. Djelatnici Centra za psihosocijalnu pomoć tijekom dana su stupili u kontakt s gospodinom Pintarom te će mu i dalje biti na raspolaganju.



Pisane vijesti