Potpisan Sporazum o sufinanciranju investicija u srednjoškolskim ustanovama na području Grada Zagreba

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_sporazum_o_sufinanciranju_investicija_u_srednjoskolskim_ustanovama_na_podrucju_grada_zagreba.jpg

Predsjednik Vlade Ivo Sanader u prigodnoj je riječi istaknuo da se tim kompleksnim sporazumom ispravlja velika nepravda prema Sestrama milosrdnicama i Crkvi u Hrvata i čini velik korak naprijed kako bi se školama u Zagrebu i šire omogućio rad u jednoj smjeni. Izrazio je zadovoljstvo "jer nam je na srcu opće dobro mladih i ispunjenje najava iz prošlosti".

ZAGREB, 15. lipnja 2007. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju investicija u zagrebačkim srednjoškolskim ustanovama kojim se rješava pitanje povrata imovine u vlasništvu Katoličke crkve i preseljenje četiriju srednjih škola u Vlašku ulicu broj 87.

Ministar Primorac je rekao da će po tom sporazumu biti riješene prostorne potrebe škola koje trenutačno rade u više smjena, odnosno neprikladnim prostorima ili u prostorima koji nisu u njihovu vlasništvu ili u vlasništvu osnivača.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader u prigodnoj je riječi istaknuo da se tim kompleksnim sporazumom ispravlja velika nepravda prema Sestrama milosrdnicama i Crkvi u Hrvata i čini velik korak naprijed kako bi se školama u Zagrebu i šire omogućio rad u jednoj smjeni. Izrazio je zadovoljstvo "jer nam je na srcu opće dobro mladih i ispunjenje najava iz prošlosti". Naglasio je da gradimo Hrvatsku kao društvo znanja, moramo se usredotočiti na izgradnju društva znanja, jer samo tako možemo biti konkurentni u globaliziranu svijetu, a na državi je da za to stvori uvjete.

Ministar Primorac istaknuo je da će se, kad se uredi prostor, u Vlašku 87 preseliti Upravna i birotehnička škola koja je sada smještena u prostorijama Katoličke crkve u Varšavskoj 17, a preseljenjem će se stvoriti uvjeti za rad u jednoj smjeni Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica u Gundulićevoj 10.

Škola suvremenog plesa Ana Maletić zbog provedena povrata Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj trenutačno djeluje u prostorima Osnovne škole "Matka Laginje", koja će nakon preseljenja Plesne škole prijeći na jednosmjenski rad.

Zagrebačka 18. gimnazija, koja danas djeluje u prostorima Osnovne škole "Ivana Gorana Kovačića", nakon preseljenja Gimnazije prijeći će na jednosmjenski rad.

Zagrebačka Škola za klasični balet danas djeluje u prostorima u gradskom vlasništvu, a kad se preseli, gradski prostor će se prenamijeniti za gradske planske potrebe, rekao je ministar Primorac.

Napomenuo je da će ostvarenjem projekta u Vlašku doći gotovo 1200 učenika te dodao je namjera do 2010. stvoriti najkonkurentniji sustav obrazovanja i da sve škole počnu raditi u jednoj smjeni.

Zagrebački gradonačelnik ocijenio je da je potpisivanje sporazuma o zamjeni nekretnina povijesni poticaj unaprjeđenju obrazovanja i privođenja nekretnina svrsi na dobrobit učenika kako do 2009. više ne bi bilo trosmjenskog rada u školama.

Prigodnim riječima zahvalio je i izaslanik kardinala Josipa Bozanića pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić.



Pisane vijesti