Potpisan Sporazum o zajedničkom financiranju zakupnine za Arenu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_sporazum_o_zajednickom_financiranju_zakupnine_za_arenu.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić potpisali su danas u zgradi Vlade Republike Hrvatske Sporazum o zajedničkom financiranju zakupnine za Arenu.

ZAGREB, 14.lipnja 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić potpisali su danas u Vladi Sporazum o zajedničkom financiranju zakupnine buduće Arene Zagreb, u kojoj će se 2009. održati Svjetsko rukometno prvenstvo.

Po tom sporazumu godišnji zakup Arene Zagreb plaćat će se ukupno 7,5 milijuna eura, i to u jednakim omjerima grad Zagreb i Vlada. Iznos zakupnine bit će umanjen za iznos ostvaren od podzakupa Arene.

Premijer Sanader je rekao da taj sporazum znači da će grad Zagreb i Vlada zajednički otplaćivati taj projekt zakupninom. "Arena Zagreb je velik projekt ne samo za Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj nego i za Zagreb i Hrvatsku", istaknuo je dodavši da će se na temelju toga projekta dobiti dvorana takva opsega i kapaciteta kakvu do sada nismo imali i siguran sam da je to velik izazov za sve nas. Uvjeren sam da ćemo zajedno dočekati i taj svečani trenutak otvorenja Svjetskog prvenstva u rukometu u novoj Areni Zagreb i još jedanput čestitam gradu i veselim se našem partnerstvu, zaključio je.

Gradonačelnik Bandić rekao je da je Zagreb s Vladom od veljače surađuju na tom projektu i da su tražili oblike suradnje jer se radi o velikom objektu i velikom novcu.

Zahvalio je Vladi na partnerstvu, jer su tako, kako je rekao, svladali zajedničko sufinanciranje Arene.

Nakon potpisivanja Sporazuma u palači Dverce u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića potpisan je "Ugovor o zakupu polivalentne dvorane Arene Zagreb" između Laništa d.o.o., kao zakupodavca, i zagrebačkog Holdinga d.o.o., kao zakupnika. Ugovor je u ime Holdinga potpisao predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić, a u ime Laništa d.o.o. Igor Oppenheim. Lanište d.o o. je nova tvrtka koju je za potrebe gradnje Arene osnovao Konzorcij TriGranit i Ingra

Lokacijska dozvola za gradnju Arene Zagreb izdana je, a idući tjedan bit će podnijet zahtjev za izdavanje načelne dozvole koja omogućuje pripremne radove i dobiva se prije građevinske dozvole, rekao je Oppenheim.

Najavio je da će gradnja Arene Zagreb početi sredinom srpnja, a rok za završetak je u studenom 2008.

Arena Zagreb nalazit će se u zagrebačkom naselju Laništu, kapacitet joj je 15.600 posjetitelja, a nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. služit će za brojna športska, kulturna i poslovna događanja.

Najavljeno je da će projekt Arene Zagreb biti predstavljen u utorak, 19. lipnja. Nakon potpisa ugovora Konzorcij očekuje daljnju suradnju Vlade i Grada u realizaciji tog kapitalnog projekta. TriGranit će u izvedbu projekta unijeti svoje zemljište i europski "know-how", a realizacijom samog projekta i njegovim vođenjem upravljat će stručnjaci Ingre.



Pisane vijesti