Predsjednik Vlade obećao novčanu pomoć za gradnju dvorana i drugim gradovima

ZAGREB, 14. lipnja 2007. (Hina) - Vlada je spremna, kao što je to danas učinila sa Zagrebom, i drugdje u Hrvatskoj gdje treba, financijski pomoći gradovima u gradnji dvorana potrebnih za održavanje Svjetskoga rukometnog prvenstva 2009., izjavio je danas predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader nakon što je sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u Vladi potpisao Sporazum o zajedničkom financiranju zakupnine buduće Arene Zagreb.

Premijer je rekao da su se za održavanje Svjetskoga rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. postavili puno zahtjevniji uvjeti nego do sada - a to je da se mora izgraditi nekoliko dvorana u gradovima koji su organizatori - u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Zadru, Poreču i Osijeku.

Rekao je da je dvorana u Zadru pri kraju te da će Vlada s gradom Porečom naći načina na koji će biti izgrađena dvorana, uz pomoć države, ali ne izravnim financiranjem, nego nekim drugim modelom, o čemu je javnost biti uskoro izviješćena. Dodao je da je Vlada o tome spremna razgovarati i s drugim gradovima.

Na novinarski upit rekao je kako se, po informacijama, u Splitu ne kasni, da je izabran projekt od šest ponuđenih, te kako misli da će s izvedbom projekta biti sve u redu.

Svjetsko rukometno prvenstvo dobili smo ponajprije zahvaljujući velikim uspjesima hrvatskih športaša, osvajanjem zlatnih olimpijskih medalja i naslova svjetskih prvaka, istaknuo je, dodavši da je razlog bio i to što je Hrvatska uvijek i u svim športovima bila dobar organizator.

Zahvalio je ljudima u Hrvatskom rukometnom savezu, kazavši kako su oni često, možda s pravom, gubili živce zbog procedure oko danas potpisana sporazuma o Areni Zagreb.

Budući da je to prvi projekt takve vrste u Hrvatskoj i s tako uspostavljenom strukturom, trebalo je raščistiti sve dvojbe, podsjetio je. Da su u Hrvatskoj bila realizirana tri, četiri ili pet takvih projekata, ta bi procedura bila mnogo kraća, ustvrdio je, rekavši da će budući projekti kraće trajati "jer su uspostavljene strukture i zna se tko što radi".



Pisane vijesti