Potpisan Ugovor o nabavci PET CT uređaja za KBC Zagreb

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpisan_ugovor_o_nabavci_pet_ct_uredaja_za_kbc_zagreb.jpg

Ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić i predstavnici Siemensa d.d. Zagreb, Mladen Fogec i Snježana Dubravka Petrovečki, danas su u Ministarstvu zdravlja potpisali Ugovor o nabavci PET CT uređaja za Kliničku bolnicu Zagreb. Ponuda tvrtke Siemens d.d. izabrana je u otvorenom postupku javne nabave PET/CT uređaja, a cijena odabrane ponude iznosi 29.735.988,00 kuna s PDV-om.

Ministar Ostojić se u svom obraćanju zahvalio medijima koji su prepoznali i razotkrili privatni monopol i ponovio kako nikada više neće biti privatnog monopola u zdravstvenom sustavu. Nastavit će se nabavka visoko sofisticirane opreme prvenstveno radi bolje skrbi pacijenata, rekao je ministar, ali i zadržavanja specijalista u javnim bolnicama te mogućnosti upoznavanja studenata s istim tehnologijama.

Predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec izjavio je kako je modernizacija hrvatskih bolnica nužna kako bi se povećala učinkovitost liječenja pacijenata i dostigla razina zdravstvene skrbi najrazvijenijih europskih zemalja te naglasio kako mu je drago da je Siemens Hrvatska prepoznat kao kvalitetan partner.



Pisane vijesti