Potpisivanje sporazuma između Ministarstva obitelji i branitelja i Podravke

Izaslanstvo Ministarstva obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti na čelu s potpredsjednicom Vlade i ministricom Jadrankom Kosor posjetilo je danas tvornicu Podravka u Koprivnici.

Nakon sastanka s članovima Uprave potpredsjednica Vlade i ministrica Kosor potpisala je po prvi puta sporazum u okviru velikog projekta stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja o suradnji u realizaciji otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade s predsjednikom Uprave Podravke Zdravkom Šestakom.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim sporazumom potpredsjednica Kosor podsjetila je da je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti osnivanje 205 zadruga potpomoglo s po 150 000 kuna, a u 2009. planirana je potpora za još 60 zadruga, te da je do danas osnovano ukupno 267 zadruga. Podsjetila je da je od prošle godine krenuo potpuno novi projekt kojim su već postojeće Zadruge koje osobito dobro rade i koje su pokazale uspješnost u radu potpomognute s po 50 000 kuna. Kroz projekt zadruga do sada je zaposleno oko 3 200 zadrugara – hrvatskih branitelja i više od 2 100 kooperanata.

Potpisani sporazum otvara novu mogućnost zapošljavanja istaknula je potpredsjednica Kosor i pojasnila da će Ministarstvo na čijem je čelu imati ulogu povezivati i okupljati zadruge, a Podravka će otkupljivati proizvode. Na ovaj način omogućit će se siguran i stalan plasman pojasnila je. Putem Referalnog centra za zadruge hrvatskih branitelja zadruge će se educirati i međusobno povezivati.

Na kraju, potpredsjednica je zahvalila Podravci na potpisanom sporazumu i istaknula da Podravka pokazuje da je iznimno socijalno osjetljiva tvrtka, a da briga o hrvatskim braniteljima ne može biti briga samo jednog ministarstva nego društva u cjelini.

Zdravko Šestak, predsjednik Uprave Podravke rekao je da je potpisivanje sporazuma nova etapa u suradnji Podravke i hrvatskih branitelja i dodao da je sporazum potpisan za tri godine, počevši s 2009. godinom.

Potpredsjednica Vlade Kosor obišla je i tvornicu i susrela se s članovima Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke.



Pisane vijesti