Potpredsjednica Kosor i članovi Nacionalnog odbora za provedbu Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama u posjetu Hrvatskom nogometnog savezu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, s članovima Nacionalnog odbora za provedbu Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje, uručit će, u povodu predstojećeg Međunarodnog dana žena – 8. ožujka, čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, predstavnicima udruga nogometnih klubova, igračima hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskih nogometnih klubova, bedževe s logotipom i sloganom Kampanje te drugi promidžbeni materijal Kampanje, u utorak, 6. ožujka 2007. godine, u Zagrebu, u hotelu «Sheraton», s početkom u 11,30 sati.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor potpisat će pritom sporazum o suradnji u provedbi Kampanje Vijeća Europe za borbu protiv nasilja, uključujući i obiteljsko nasilje, s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

Na taj način u Kampanju protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje, uključit će se i mnogobrojni poznati športaši, a tijekom održavanja nogometnih utakmica, temeljem sporazuma, provodit će se aktivnosti vezane uz samu Kampanju.
Kampanja je počela u Republici Hrvatskoj krajem 2006. godine u skladu s napucima Vijeća Europe koje je 2007. godinu proglasilo Godinom borbe protiv nasilja nad ženama, uključujući i obiteljsko nasilje.




Najave