Potpredsjednica Kosor i izaslanstva udruga iz Domovinskog rata položili vijence na Mirogoju

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i izaslanstva Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u povodu uskrsnih blagdana položili su danas vijence, zapalili svijeće i odali počast na zagrebačkom groblju Mirogoju.

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i izaslanstva Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u povodu uskrsnih blagdana položili su danas vijence, zapalili svijeće i odali počast na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Vijence su položili zajedno s izaslanstvom HVIDRA-e i Udrugom udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata kod Središnjeg križa u Aleji branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te kod Spomen obilježja na neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata - Kenotafa na Krematoriju.

Potpredsjednica Kosor kazala je kako je uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa na Veliki petak sada već tradicionalno Ministarstvo hrvatskih branitelja zajedno s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata položilo vijence i zapalilo svijeće kod Križa za hrvatske branitelje u sjećanje na poginule branitelje i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te u spomen na sve zatočene i nestale hrvatske branitelje i civile.

"Ovo je pravi trenutak, sjetiti se na kraju velikog tjedna svih onih kojih nema, koji su najzaslužniji za slobodnu, neovisnu, samostalnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

Spominjemo se i svih zatočenih i nestalih kojih je na popisu na današnji dan 1138 uz čvrstu odluku da potraga za njima ne zastane nego da proces traženja bude i pojačan. Mislim da je ovo trenutak kada setrebamo pokloniti svima koji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku", kazala je potpredsjednica Kosor novinarima.



Pisane vijesti