Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader čestitao Romanu Prodiu

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader čestitao Romanu Prodiu povodom izbornog uspjeha na čelno mjesto izvršne vlasti Talijanske Republike.

"Dragi kolega, poštovani Predsjedniče,

Želim Vam uputiti najiskrenije čestitke u povodu izbornog uspjeha. Vaš dolazak na čelno mjesto izvršne vlasti Talijanske Republike označit će, uvjeren sam, novi poticaj napretku, okupljanju u zajedništvu i blagostanju Vaše zemlje.

Italija je za Hrvatsku važan susjed. U našim odnosima uvijek naglašavamo prijateljske strane naše prošlosti i našu zajedničku europsku budućnost. Uvjeren sam da je to najbolji okvir i najsigurniji putokaz za dalje unapređenja naših svestranih odnosa i za naš zajednički doprinos jačanju ujedinjene Europe i njenih vrijednost. To je bila i ostaje osnova za dalje proširenje naših razvijenih gospodarskih odnosa kao i za jačanje prijateljskih osjećaja između naših naroda. Uvjeren sam da ćemo na tim osnovama, u našoj bliskoj osobnoj suradnji i uz angažman naših Vlada, naći rješenja i za pitanja oko kojih već dulje vrijeme traje naš dijalog.

Europska dimenzija Vaše karijere, gospodine Predsjedniče, dodatno me učvršćuje u uvjerenju da će Hrvatska u Italiji i dalje imati pouzdanog zagovornika u procesu pregovora i stjecanja punopravnog članstva u Europskoj uniji. Istodobno, naša suradnja u ovom dijelu Europe treba ostati primjer i poticaj trajnoj stabilizaciji i ostvarenju sigurne perspektive napretka i razvoja.

S uvažavanjem i srdačnošću očekujući i naše skore osobne susrete i suradnju, molim Vas primite iskaze mojeg osobitog poštovanja."



Pisane vijesti