Potpredsjednica Kosor na dodjeli stanova za HRVI i članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja u Vukovaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Vukovaru ključeve i rješenja za useljenje u 11 stanova članovima obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Napomenuvši kako je ukupna vrijednost investicije oko 5,5 milijuna kuna, a površina objekta oko 500 četvornih metara, potpredsjednica Kosor rekla je kako su ovaj način stambeno zbrinute tri obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i osam hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata.

Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je stambeno zbrinjvanje članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida jedan od prioriteta hrvatske Vlade, te podsjetila kako je u protekle četiri godine Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti riješilo 4.139 zahtjeva za njihovo stambeno zbrinjavanje. U tom smislu rekla je kako se stambena izgradnja kontinuirano nastavlja budući da se 222 stana trenutno grade, a za 381 stan se priprema izgradnja. Podsjetila je kako je nedavno dodijeljeno 28 stanova u Rijeci, te najavila skoru dodjelu 15 stanova u Karlovcu i dovršenje jedne kuće u Varaždinu kojom će biti stambeno zbrinut i posljednji 100%-tni HRVI I. skupine.

Potpredsjednica Kosor također je najavila skori početak isplate razlika na osnovu prevođenja prema novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za 2006. godinu.



Pisane vijesti