Potpredsjednica Kosor na obilježavanju Dana Grada Pakraca

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanaderu povodu Dana Grada Pakracsvečanoj sjednici Gradskog vijeća Pakraca.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, u povodu Dana Grada Pakraca, svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pakraca.
Pozdravljajući nazočne potpredsjednica Kosor, koja je i počasna građanka Pakraca, zahvalila je prvenstveno svim pakračkim braniteljima na doprinosu u obrani i stvaranju samostalne Republike Hrvatske. Napomenuvši kako su upravo u tim trenucima pokazali nesalomljivost hrvatskog duha, poručila je kako je Domovinski rat bio pravedan, obramben i osloboditeljski.
Potpredsjednica Kosor rekla je kako je hrvatska Vlada sustavno pomagala obnovu i razvoj Grada Pakraca, a to će činiti i u budućnosti stvaranjem mogućnosti za nova radna mjesta čime će se otvoriti perspektive za mlade ljude i njihov ostanak na ovim područjima. U tom smislu potpredsjednica Kosor dala je i svoju potporu u radu i ponudila pomoć Gradskom vijeću mladih Grada Pakraca.
Nazočne su na sjednici pozdravili gradonačelnik Grada Pakraca mr. sc. Davor Huška, župan Požeško-slavonske županije Zdravko Ronko, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Špančić, predstavnici prijateljskih gradova Bjelovara i Virovitice te općina Konavle i Blato, gradonačelnici gradova Lipika i Pleternice te češkog grada Domažlice (koji se trenutno nalaze u Republici Hrvatskoj kao gosti češkog društva «Beseda» iz Prekopakre).
Potpredsjednica Kosor otvorila je potom u Zoni male privrede u Pakracu novosagrađene pogone tvrtke «D.E.M.» d.o.o. koja se bavi proizvodnjom, projektiranjem i trgovinom informatičkim, elektroničkim i električnim proizvodima. Tvrtka je do sada imala oko 150 zaposlenih, od kojih su preko 90% žene, a otvaranjem novih pogona stvorene su mogućnosti za zapošljavanje novih 100 osoba. Nazočne su, uz potpredsjednicu Kosor, pozdravili i Alen Orzes, direktor tvrtke «D.E.M.» d.o.o., te mr. sc. Davor Huška, gradonačelnik Pakraca.




Pisane vijesti