Potpredsjednica Kosor na otvorenju III. Nacionalne konferencije o volonterstvu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas, u povodu obilježavanja predstojećeg Međunarodnog dana volontera, III. Nacionalnu konferenciju o volonterstvu pod radnim nazivom „Volonterstvo i mladi – volontiram dobro biram“, u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Čestitajući nazočnima Međunarodni dan volontera – 5. prosinca, potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu svim volonterima na promicanju dobrovoljnog rada u Hrvatskoj. Također je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom i partnerskim odnosom Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s udrugama volontera naglasivši kako su njihova iskustva u dobrovoljnom ratu neprocjenjiva za čitavo društvo.

Potpredsjednica Kosor rekla je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potaknulo donošenje Zakona o volonterstvu, čiji je prijedlog izrađen u suradnji s udrugama volontera, te je prošao prvo čitanje u Hrvatskom saboru. Naglasila je kako su u prijedlog zakona ugrađene i odredbe o državnom nagrađivanju volonterstva, za čiju će se provedbu osigurati financijska sredstva na pozicijama Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a također je predviđeno i osnivanje Nacionalnog odbora za volontiranje kao savjetodavnog tijela Vlade RH.

Podsjetila je kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s udrugama već provodi volonterske programe u sklopu programa međugeneracijske solidarnosti za starije osobe, a također surađuje i u provedbi programa palijativne skrbi.

Potpredsjednica Kosor podijelila je potom priznanja i nagrada učenicima osnovnih škola za sudjelovanje u kampanji volonterskih inicijativa „Što možemo učiniti za svoju zajednicu – naš otisak srca“.



Pisane vijesti